Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΡΟΛΑ


Τα ρολά ασφαλείας *LIRITIS* είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο προϊόν και χρησιμοποιούνται σε καταστήματα, σε σπίτια ως γκαραζόπορτες καθώς και ως βιομηχανικά ρολά σε εργοστάσια και χώρους διακίνησης κλπ.

Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε υλικά, προφίλ και χρώματα αλλά και πλήρη συστήματα αυτοματοποίησης (όπως για παράδειγμα κεντρικά και πλαϊνά μοτέρ, πίνακες ελέγχου, συσκευές ασφαλείας, ελέγχου & ειδοποίησης, συσκευές εξωτερικής αποσύμπλεξης κλπ).

Ανάλογα με το είδος του μηχανισμού λειτουργίας (κεντρικό μοτέρ και άξονας με ελατήρια ή πλαϊνό μοτέρ) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οικιακή χρήση (10-15 ανοιγοκλειματα την ημέρα) ή για απεριόριστη βιομηχανική χρήση.

Τα ρολά αυτά έχουν κύριο χαρακτηριστικό τον υψηλό βαθμό προστασίας που παρέχουν. Τα συναντάμε σε διάφορες παραλλαγές να καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία απαιτήσεων σχετικά με την ασφάλεια, το μέγεθος, την μόνωση και την αρχιτεκτονική του χώρου που προστατεύουν. Κατασκευάζονται από γαλβανιζέ λαμαρίνα που διαμορφώνεται σε κατάλληλο προφίλ με ψυχρή διαμόρφωση σε ειδική ραουλομηχανή. Αυτά τα προφίλ αρθρώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας ρολό και μπορούν να τυλιχτούν σε άξονα με κατάλληλο μηχανισμό κίνησης.


 

Τα προφίλ μονού τοιχώματος διακρίνονται στις παρακάτω κατηγορίες:

επίπεδο (L110) και κυρτό (L80).
Και τα διπλού τοιχώματος στις κατηγορίες L2in και τα εξαιρετικά βαρέως τύπου L105-2 και A100 που αναφέρονται παρακάτω.

L110 - L110D
Η ενδεδειγμένη επιλογή. Ρολό κλειστού τύπου επίπεδου μονού τοιχώματος, κατασκευασμένο από γαλβανιζέ λαμαρίνα πάχους από 0,6mm έως 1,2mm ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Το σύστημα αποτελείται από τα ακόλουθα εξαρτήματα: άξονα, κουρτίνα, οδηγούς και κουτί κάλυψης μηχανισμού.


Δυνατότητα πολλών επιλογών. Το προϊόν διατίθεται σε πολλά χρώματα, και επιπλέον μπορεί να εφοδιαστεί με κουτί κάλυψης του μηχανισμού στο ίδιο χρώμα για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Η λειτουργία του μπορεί να είναι χειροκίνητη ή ηλεκτροκίνητη, ανάλογα με τις απαιτήσεις και την συχνότητα χρήσης του πελάτη, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης διάφανων ανοιγμάτων για παροχή φυσικού φωτισμού ή ο συνδυασμός του με το αντίστοιχο διάτρητο Ρολό L110D και καλύτερη παρατήρηση του εξωτερικού χώρου.
 

 

Χαρακτηριστικά:

   - Προφίλ από γαλβανισμένη εν θερμώ λαμαρίνα
   - Επίπεδη όψη
   - Πάχη υλικού: 0,6mm, 0,8mm, 1,0mm και 1,2mm
   - Δυνατότητα για εξαερισμό
   - Συνδυάζεται τέλεια με το αντίστοιχο διάτρητο L110D
   - Δυνατότητα για μεγάλο ποσοστό διαφάνειας
   - Το best seller των Ρολών, ιδίως για χρήση σε καταστήματα
   - Η πιο οικονομική επιλογή

 




L80 - L80D

Προστασία που επιζητούσατε. Ρολό ασφαλείας κλειστού τύπου κυρτού μονού τοιχώματος κατασκευασμένο από γαλβανιζέ λαμαρίνα (πάχους από 0,6mm έως 1,0mm ανάλογα με τις ανάγκες σας), φέρει ειδικά βελτιστοποιημένη διατομή και ενισχύσεις σε καίρια σημεία για μεγαλύτερη αντοχή και αξιοπιστία, ακόμα και σε μεγάλα ανοίγματα ή σε περιοχές με έντονη ανεμοπίεση. Το προφίλ του Ρολού που εφάπτεται στο έδαφος είναι ειδικά ενισχυμένο και στιβαρό για μεγαλύτερη προστασία, και ενσωματώνει λάστιχο για καλύτερη εφαρμογή και στεγανότητα του χώρου σας.

Το προϊόν που «προσαρμόζεται» στις ανάγκες σας. Η λειτουργία του μπορεί να είναι χειροκίνητη ή ηλεκτροκίνητη-ανάλογα με την συχνότητα της χρήσης και τις απαιτήσεις σας, διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, ενώ παράλληλα προσφέρει την δυνατότητα εφοδιασμού του κουτιού κάλυψης του μηχανισμού στο ίδιο χρώμα για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικά:

   - Προφίλ από γαλβανισμένη εν θερμώ λαμαρίνα
   - Μοντέρνα κυματοειδής όψη
   - Πάχη υλικού: 0,6 mm, 0,8mm, 1,0mm και σε ειδική ζήτηση 1,2mm
   - Μεγάλο σχετικά βάρος και πολύ στιβαρό
   - Μέγιστη αντοχή στην ανεμοπίεση
   - Σχετικά μεγάλο πλήθος ελατηρίων και μεγάλης ισχύος μηχανισμοί κίνησης
   - Μικρή διάμετρος περιέλιξης
   - Αισθητική σύμφωνα με τις νέες αρχιτεκτονικές τάσεις
   - Δυνατότητα εξαερισμού σε συνδυασμό με το αντίστοιχο διάτρητο L80D

 


 

L2IN

Τα ρολά L2IN είναι διπλού τοιχώματος από βαμμένη γαλβανισμένη λαμαρίνα με μόνωση πολυουρεθάνης. Τα προφίλ αυτά, έχοντας επιφάνεια με μικρονευρώσεις και ελαφρά κυρτή εσωτερική πλευρά για βελτιωμένο τύλιγμα στον άξονα, έχει αποδειχθεί η καλύτερη λύση για οικιακές γκαραζόπορτες.

 


Το πλέον αθόρυβο ρολό ασφαλείας. Με διπλό τοίχωμα γαλβανισμένης λαμαρίνας με μόνωση πολυουρεθάνης, πάχους 0,4mm για κάθε πλευρά, που το καθιστούν κατάλληλο για την κάλυψη χώρων με μεγάλες απαιτήσεις σε μόνωση και αντοχή. Επιπλέον, η ύπαρξη ειδικών οριζοντίων νευρώσεων επιτυγχάνουν σημαντικά επίπεδα αντοχής και ασφάλειας. Μοναδικά χαρακτηριστικά. Η μεγάλης πυκνότητας μόνωση πολυουρεθάνης μεταξύ των τοιχωμάτων, βελτιώνει την θερμομόνωση αλλά και την ηχομόνωση του χώρου σας, ενώ παράλληλα συνεισφέρει και στην στιβαρότητα της κατασκευής. Η ειδική διατομή του μοντέλου L2IN εξασφαλίζει την αθόρυβη λειτουργία κατά την διάρκεια λειτουργίας του προϊόντος. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με διαφανή άθραυστα στοιχεία («ανοίγματα») για καλύτερη παρατήρηση του εξωτερικού χώρου αλλά και για παροχή φυσικού φωτισμού εντός του χώρου σας. Βελτιώνει το αισθητικό αποτέλεσμα. Διατίθεται όπως όλα τα ρολά ασφαλείας σε εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, διασφαλίζοντας πάντα, ένα άρτια αισθητικό αποτέλεσμα.
 

 



Βαρια *βιομηχανικά ρολά διπλού τοιχώματος λαμαρίνας (L105-2)*
L105-2

Τα ρολά από διπλό προφίλ λαμαρίνας είναι βιομηχανικά, κατάλληλα κυρίως για την κάλυψη εξαιρετικά μεγάλων ανοιγμάτων με διαστάσεις που μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 18mm πλάτος, ενώ οι μέσες τιμές ανεμοπίεσης ξεπερνούν τα 80Kp/m².

Τα προφίλ που αποτελούν το ρολό L105-2 είναι διπλού τοιχώματος με πάχος που ποικίλει από 0,6mm έως 1,5mm για κάθε τοίχωμα. Σε ειδικές απαιτήσεις θερμομόνωσης τα προφίλ του ρολού γεμίζονται με πολυουρεθάνη ή διογκωμένη πολυστερίνη.

Εγγυάται την ασφάλεια σας. Κατασκευασμένο από προφίλ διπλού τοιχώματος λαμαρίνας, πάχους από 0,6mm έως και 1,5mm, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης πολυουρεθάνης στο εσωτερικό του ρολού, με σκοπό την μέγιστη δυνατή μόνωση. Έχει ιδιαίτερα στιβαρή κατασκευή, η οποία φέρει ενισχυτικά στηρίγματα στο καίρια σημεία του σκελετού της, αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό.

Ανταποκρίνεται ακόμα και στις πιο εξειδικευμένες απαιτήσεις σας. Το πλάτος του μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 18m, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή, κυρίως για κάλυψη μεγάλων ανοιγμάτων. Υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης οδηγών ειδικής διαμόρφωσης, ώστε σε συνεργασία με τα αγκύρια που φέρει το ρολό στα άκρα του, να αυξάνουν την αντοχή του σε ισχυρή ανεμοπίεση σε σχέση με τα υπόλοιπα προϊόντα της αγοράς.

Προσήλωση στην λεπτομέρεια. Το σύστημα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία: κουρτίνα, άξονα, οδηγούς και κουτί, τα οποία μπορούν εύκολα να συναρμολογηθούν από τους μεταπωλητές του κλάδου, επιτρέποντας τους ταυτόχρονα να διατηρούν ένα μικρό απόθεμα στην αποθήκη για τις ανάγκες τους. Διατίθεται πολλούς χρωματικούς σχεδιασμούς, και επιπλέον μπορεί να εφοδιαστεί με κουτί καλύψεως στο ίδιο χρώμα για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Το κάτω μέρος του L105-2, φέρει λάστιχο για επιπλέον στεγανότητα και μόνωση, ενώ ταυτόχρονα είναι ειδικά ενισχυμένο για να παρέχει την μέγιστη δυνατή σταθερότητα. Διατίθεται με μεγάλη γκάμα ηλεκτροκίνητων μηχανισμών, ανάλογα με τις διαστάσεις του προϊόντος και την συχνότητα της χρήσης του.

 




Βαριά βιομηχανικά ρολά διπλού τοιχώματος αλουμινίου (Α100)
A100


Κατασκευάζεται από διπλού τοιχώματος διελασμένα προφίλ αλουμινίου που αρθρώνονται μεταξύ τους με την ίδια φιλοσοφία όπως τα προφίλ από γαλβανιζέ λαμαρίνα. Οι μεγαλύτερες κατασκευαστικές δυνατότητες που μας δίνει η διέλαση αλουμινίου επιτρέπει την δημιουργία καλύτερων αρθρώσεων που βοηθούν στην ομαλότερη και πιο αθόρυβη λειτουργία. Ο τύπος A100 ενδείκνυται κυρίως για μεσαίου και μεγάλου μεγέθους ρολά που έχουν ταυτόχρονα απαιτήσεις αντοχής και μόνωσης. Η συνηθέστερη χρήση του είναι σε βιομηχανικές πόρτες και οι τιμές της επιτρεπόμενης ανεμοπίεσης ξεπερνούν σε μέσες τιμές τα 50Kp/m². Σε ειδικές απαιτήσεις θερμομόνωσης τα προφίλ του ρολού γεμίζονται με διογκωμένη πολυστερίνη.

A100

Προστασία όπως εσείς την εννοείτε. Ρολό κλειστού τύπου, κατασκευασμένο από προφίλ αλουμινίου διπλού τοιχώματος, ειδικά διελασμένο με σκοπό την επίτευξη άριστων αρθρώσεων. Το πάχος του κάθε τοιχώματος είναι 1,5mm, ενώ του συνολικού προφίλ είναι 20mm, προσφέροντας πρωτόγνωρα επίπεδα προστασίας του χώρου σας. Επιπλέον, το προφίλ που εφάπτεται στο έδαφος είναι ειδικά σχεδιασμένο και φέρει ενισχύσεις σε διάφορα σημεία με σκοπό την στιβαρότητα του προϊόντος, ενώ παράλληλα ενσωματώνει λάστιχο για καλύτερη εφαρμογή και στεγανότητα.

Δυνατότητα επιλογών.

Στο προϊόν μπορεί να τοποθετηθούν διαφανή στοιχεία («τζαμάκια») με σκοπό τον φυσικό φωτισμό του εσωτερικού, αλλά και την καλύτερη παρατήρηση του εξωτερικού σας χώρου. Δίνεται η δυνατότητα επιλογής χειροκίνητης και ηλεκτροκίνητης λειτουργίας-ανάλογα με την συχνότητα της χρήσης και τις απαιτήσεις σας.